La Schiacciata Alla Fiorentina – En florentinsk semla

Dagarna innan påskfastan i Italien kallas Carnevale. Och precis som i Sverige, då vi äter semlor innan fastan börjar, så äter toscanarna La Schiacciata Alla Fiorentina.

Firenze-schiacciata-alla-fiorentina-640x220

Carnevale pågår runtom hela Italien men har sin mest kända i Venedig som börjar cirka två veckor före askonsdagen och slutar på fettisdagen. Under den här tiden så klär sig Italienarna i olika masker och kostymer och firar på gatorna och i Toscana så äts de såklart Schiacciata alla Fiorentina.

Den här goda traditionella tårtan bakas som en sockerkaka med lite citrus i som sedan skärs på mitten och fylls med vispgrädde. Tårtan toppas sedan med massa florsocker och är nu redo för att ätas. Låter väldigt simpelt men smakar otroligt gott!

Italiensk Semla

Du kan hitta den här tårtan på nästan alla kaféer i Florens från Januari till slutet av Februari och är absolut värt att smaka.

En reaktion på ”La Schiacciata Alla Fiorentina – En florentinsk semla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s