Julmarknad i Florens

Nu har julen kommit till Florens, gatornas jullampor är på plats och tända,  julgranen är på plats bredvid Il Duomo och julstämningen är på topp! Men bästa av allt, Santa Croces årliga julmarknad börjar imorgon!
Julgranen framför Il Duomo

Julgranen framför Il Duomo

Från den 3 December till den 22 December kan vem som helst njuta av den tyska julmarknaden som varje år dyker upp på Piazza Santa Croce. Här är julstämningen på topp och du möts direkt av de goda dofterna ifrån de tyska grillarna, där det grillas wurster av olika slag som serveras med tysk surkål, samt grisar och andra läckerheter. Här kan du som sagt njuta av tyskmat när den är som bäst. Det bjuds också på flera stånd som säljer olika juldekorationer för julgranen eller för ditt hem samt tyska kringlor och såklart Glühwein som italienarna kallar för Vin brulé (varmt vin).

Min favorit julmarknad!

Min favorit julmarknad!

En absolut favorit när julen börjar närma sig, hit  kommer jag gå ett antal gånger innan jul för att njuta av god mat, trevlig atmosfär och för att komma in i julstämning.

Vin Brule värmer gott!

Vin Brule värmer gott!

4 reaktioner på ”Julmarknad i Florens

  1. Tack för att man får ta del utav den härliga julstämningen i Florence när man själv inte har tid att besöka staden under denna härliga tid… Nästa år får det bli 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Trevligt att ha tittat till dej. Intressant med julmarknaden. Jag har varit i Florens några gånger, men bara över dagen och i de ”turistiska kvarteren. Alltid roligt att se hur andra utlandssvenskar har det och få veta lite mer om livet i landet.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s