Åka Buss I Florens

Att åka buss i Florens är inte särskilt svårt, Florens stadsbussar, som också kallas ATAF,  opererar 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan och tar dig dit du vill.

Du kan köpa biljetter från alla kiosker och tidningsstånd samt en del Tabbachi (tobaksbutiker) som har en skylt där det står “Biglietti ATAF”. Se till att du stämplar din biljett så fort du går på bussen, annars är biljetten ogiltig och du kan åka på en otrevlig böteslapp. Bor du i Italien, och har ett italienskt mobilnummer, så kan du dessutom köpa din biljett genom att skicka ett sms. Den här tjänsten kostar däremot lite mera och det är viktigt att du skickar iväg ditt sms i tid innan bussen kommer så att du hinner få ett konfirmations-sms innan du går på bussen.

Foto av waxorian

Foto av waxorian

Florens stadsbussar tar dig som sagt överallt, men i Florens historiska centrum så hittar du allt du vill se inom gångavstånd och därför är det bara krångligt och ofta tar det längre tid att ta buss. Bussarna är bättre att använda om du ska ta dig lite utanför centrum, t.ex. till fotbollsarenan eller till Fiesole. Är du osäker så fråga alltid chauffören vart bussen går.

Var också försiktig med dina värdesaker när du åker buss, som i alla städer så finns här också många ficktjuvar, ha därför ordentlig koll på din väska.


 

BUSS PRISER

Enkel biljett: 1.20 Euro

24-timmars biljett: 5 Euro

3-dagars biljett: 12 Euro

Sms biljett: 1.50 Euro (skicka ATAF till nr. 488 0105)


 

2 reaktioner på ”Åka Buss I Florens

  1. Tack för din kommentar hos mig.
    Du har alltid velat besöka Turkiet och jag Florens eller alltid ska jag inte säga. Erkänner att det inte ligger i topp över ställen jag vill besöka. Ska lika lite mer på din blogg. Vem vet, nästa resmål kanske blir Florens 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s