Lunch Tips: Cantinetta Dei Verrazzano

Mitt i centrala Florens, ett stenkast ifrån Piazza Signorina, hittar du Cantinetta Dei Verrazzano en trevlig vinbar/bageri som absolut är värt ett besök. Här kan du njuta av traditionella rätter ifrån Florens tillsammans med goda viner.
Cantinetta Dei Verrazzano

Cantinetta Dei Verrazzano

Cantinetta Dei Verrazzano ägs och drivs av familjen Cappellini, en adelsfamilj i Toscana som också är ägare av slottet Verrazzano som du kan hitta i Chianti Classico området. Restaurangen är uppdelad i två delar. I första delen hittar du bageriet som är fullt med olika bakverk och kakor, en kaffebar som serverar den kända kaffeblandningen Piansa och sittplatser för cirka 20 personer. I andra delen hittar du vinbaren och shoppen där du kan köpa produkter ifrån slottet Verrazzano som Chianti Classico viner och riservor, sassello, vita viner, honung, vinäger, olivoljor och Vin Santo (efterrättsvin). Här finns det som sagt också platser för ungefär 30 personer där du kan njuta av olika rätter gjorda av deras lokalt producerade produkter tillsammans med färskt bröd gjort på plats i vedugn.

cantinetta-dei-verrazzano

Vi brukar beställa flera olika smårätter och dela på när vi går hit, på så vis får man smaka mer. Prova deras varma pecorino ost med Verrazzano Balsamvinäger eller med deras superfärska honung.  Dom är också kända för sin focaccia med olika fyllningar. Personalen är väldigt trevliga här och hjälper gärna till att ge förslag på mat och viner.

Pecorino med Färsk Honung

Pecorino med Färsk Honung

Olika Ostar

Olika Ostar

Getost

Getost

Antipasti

ADRESS:
Via dei Tavolini, 18/r 
50122 – Firenze

Öppettider: 8.00-21.00

En reaktion på ”Lunch Tips: Cantinetta Dei Verrazzano

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s