10 Saker Du Inte Ska Göra I Florens

Lite tips om vad du inte ska göra när du är i Florens

1. Unvika att äta runt turistattraktionerna

Restaurangerna omkring ställen som Il Duomo, Piazza Republica, Piazza Signorina och Santa Croce Basilikan bör undvikas! Går du hit så betalar du bara för utsikten, maten och servicen är oftast dåligt och priserna är allt för höga! (Piazza Santo Spirito är en av de få piazzorna som har ett stort utbud av genuina och bra restauranger)

God mat på Osteria Santo Spirito på Piazza Santo Spirito

God mat på Osteria Santo Spirito på Piazza Santo Spirito

2. Skippa Klackarna

I Florens så går man nästan hela tiden, att ta taxi är bara krångligt, här finns också mycket att se och nästan alla gator är av kullersten. Därför är det smartare att lämna klackarna hemma och ta fram bekväma skor om du inte vill döda dina fötter. Vill du ha klackar så undvik stiletto eftersom de fastnar i kullerstenarna.

Bekväma skor fungerar bäst i Florens

Bekväma skor fungerar bäst i Florens

3. Sätt dig inte ner för att dricka kaffe

Sätter du dig ner på kaffeställerna i Florens så får du betala dubbelt för din kaffe, eftersom det då läggs på en serviceavgift. Gör istället som italienarna och ta din kaffe i baren.

4. Köa inte!

Men Firenze Card slipper du köer till alla museeum du vill se, läs mer om Firenze Card här

5. Ta inte första bästa restaurang

I Florens kryllar det med restauranger och det finns otroligt många bra ställen, men tyvärr så finns det också väldigt många turisthak som man helst vill undvika. Läs på innan du reser hit och fråga gärna på hotellet och olika lokalbor. Jag tipsar gärna om restauranger.

6. Var inte för bart klädd om du planerar en sightseeingdag

Du får inte komma in i många av kyrkorna om du är för bart klädd. Är det varmt ute så ta med en sjal eller kofta i väskan som du kan lägga över axlarna.

7. Sov inte för länge

Florens är som sagt en stad som kryllar av turister, så den bästa tiden att njuta av en trevlig promenad och ta bra bilder är på morgnarna innan för mycket folk har hunnit ta dig ut på gatorna.

Tidigt morgonpromenad längst Arno floden

Tidigt morgonpromenad längst Arno floden

8. Köp inte av gatuförsäljarna! 

De som säljer falska märkesvaror på dukar på marken ska du absolut inte handla av, det är olagligt och du kan själv åka på en rejäl böteslapp om polisen ser dig köpa ifrån dom. Däremot finns det massor med utomhusmarknader som säljer fina lädervaror etc, här är det fritt fram att handla, dom är 100% lagliga.

UNDVIK! olagligt!

UNDVIK! olagligt!

100% Lagligt, köp här istället!

100% Lagligt, köp här istället!

9. Tro inte att centrala Florens är trafikfritt

Många trånga gator mitt i Florens kan kännas som gågator men är ofta trafikerade med taxibilar och bussar. Många av taxibilarna och bussarna är eldrivna i centrala Florens och du kan på så vis inte höra dom särskilt bra, tänk därför på att kolla lite extra när du korsar en gata.

Akte er för trafik

Akta er för trafik

10. Beställ inte Cappuccino efter maten

Italienarna anser att man inte kan dricka cappuccino efter maten eftersom det är allt för tungt för magen. En del turistiga restauranger erbjuder cappuccino om du frågar om det, men många skrattar åt dig och säger att de inte ens serverar cappuccino. Tycker du att espresso är för starkt så be istället om en caffe macchiato (en espresso med en skvätt skummad mjölk).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s