Svensk Konstnär i Florens – Patrik Lundell

Florens är en stad där konsten flödar, hit kommer konstnärer ifrån världens alla hörn och en av dom är svenska Patrik Lundell.

Patrik, född 1984, har studerat på Basis konstskola i Stockholm år 2007 och tog sin Fine Arts Certificate i Florens, Italien 2014. Just nu befinner sig Patrik återigen i Florens och är på IL Bisonte-International School of Graphic Arts.

Patrik Lundell

Patrik Lundell

I sin konst använder han figurer, texter och symboler. Figurer som: Hobo, waiter, Gufo, Tony the bird, A bird called Jacky och Our för att nämna några.

Gufo Ghost

Gufo Ghost

Starten kom när han skapade sin första figur ”Hobo” som direkt översatt till svenska betyder luffare.

”Jag blev fascinerad och inspirerad av luffarens värld, där de använder symboler som ett sätt att kunna hjälpa varandra för att ta sig fram i livet. Symboler som betyder ” här finns det vatten, husets ägare är snäll och hjälpsam etc. etc.”.

Vad som är återkommande i Patriks konst är hur han använder sig utav föremål som återvinns till konst, t.ex.  dörrar och fönster som han finner på gatorna i Florens.


Den 20 november så har Patrik en utställning på Hemingway Cioccolateria Caffetteria på Piazza Piattellina 9/r. Utställningen börjar kl 19:00 och är absolut värt ett besök! Läs mer om utställningen här.

Spana också in Patriks hemsida: www.patriklundell.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s