Il Pizzaiuolo

Det finns många ställen i Florens där du hittar otroligt goda pizzor, men ett av mina absoluta favoritställen är Il Pizzaiuolo som du hittar på Via de’ Macci 113/r i Sant´Ambrogio området.

Il Pizzaiuolos meny bjuder på typiska specialiteter från Napoli men det är pizza som de verkligen är proffs på. Pizzorna är gjorda “a la napolitana”, vilket är de ursprungliga sättet som pizza gjordes på. Degen görs av mjöl, naturligt jäst och vatten, toppas med färska råvaror och sedan gräddas i en riktig vedugn som är runt 450 grader varm.

Il_Pizzaiuolo

De är värmen från vedugnen och de färska varorna som gör att de här pizzorna inte bara smakar underbart gott, men också ser otroligt vackra ut. Klassikerna är pizza marinara (också kallad napolitana) som inte har någon ost på utan är toppad med tomat, oregano, olivolja och vitlök, och pizza margherita, toppad med tomat, ost och basilika. Men här finns förstås pizzor med alla slags fyllningar. En av mina favoriter är quatro fromaggio (4 ostar)

Tänk på att när det inte står tomat i menyn, så innebär det är pizzan inte har någon tomatsås på sig, en så kallad Pizza Bianca (vit pizza).

Läskas det i munnen och ni blir sugna på en middag eller lunch här så tänk på att Il Pizzaiolo är väldigt populärt och det kan vara smart att ringa och boka bord. Man kan också gå dit och beställa pizza för att ta med sig hem.


Rolig fakta: Pizzaiuolo betyder pizzabagare på italienska


Buon Apetito!

Screen Shot 2014-11-05 at 20.56.46

il-pizzaiuolo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s